Košarka i skijanje ipak imaju zajedničku vezu

Da li ste znali da se od 1997.godine održava KEPSD (Košarkaško Evropsko Prvenstvo Srpske Dijaspore). Na ovom takmičenju učestvuju takmičari sa prostora bivše Jugoslavije.

Košarkaška ekipa Otpisani iz Bergena vratila se iz Banja Luke sa osvojenim trećim mestom na ovogodišnjem 19-om košarkaškom prvenstvu srpske dijaspore.

Ovo je treći put za redom da ekipa iz Bergena učestvuje na ovom takmičenju, a prethodna dva puta osvajali su pehar za ferplej.

bergen kosarkasi
Na slici gore: Aleksandar Radulović, Marko Šćepanović, Dalibor Obradović, Darko Mrdalj, Kristian Krbačević, Marko Erdevički Dole: Marko Đorđević, Tihomir Tomić, Željko Kajmaković, Mirko Vuković i Tomislav Štrbac

Ne samo da su košarkaši bili jako vredni na terenu oni su takođe iskoristili priliku da donesu sa sobom nešto od dečje skijaške opreme za nordijsko skijanje i poklone opremu skijaškom klubu Sjenica koji planira da radi na omasovljavanju ovog sporta u Srbiji.

Ukoliko niste znali Norveška je apsolutni šampion u ovim disciplinama, a na nedavno održanim istorijskim predavanjima u organizaciji Saveza srpskih udruženja u Norveškoj svi pisutni mogli su da čuju i interesantne činjenice o norveškom pukovniku Henrik-u Angell-u koji je jos pre 120 godina predstavio ovaj sport Srbiji.

 Preuzeto sa srbijanavezi.rs