Molba za pomoc

Pozivamo sve nase ljude da se priljuce akciji prikupljanja sredstava za nabavku transportnog inkubatora za Klinicki centar u Nisu. Rotarakt klub „Niš Centar“ je organizator akcije u Srbiji I na nedavno odrzanom koncertu Lene Kovacevic u Nisu prikulpljeno je 979.519,00 dinara. Za nabavku inkubatora nedostaje jos 520.481,00 dinara (4350,00€).
Vase priloge mozete uplatiti na racun Saveza srpskih udruzenja u Norveskoj 1503 16 67779  sa naznakom „Za incubator u Nisu“ Mozete koristiti I aplikaciju VIPPS. Za sve prioge u iznosu od 500 NOK I vise mozete dobiti poresku olaksicu.

Objavljujemo pismo u celosti:

„Poštovani, Rotarakt klub „Niš Centar“ od svog osnivanja 2010. godine u kontinuitetu realizuje aktivnosti usmerene na podršku i razvoj lokalne zajednice koje neposredno doprinose unapređenju kvaliteta života stanovnika grada Niša i okoline. Tokom 2016. i 2017. godine, Rotarakt klub „Niš Centar“ je uredio prostorije OŠ „Đura Jakšić“ u Donjoj Studeni, nabavio 1000 zimskih cipele za migrante, 30 paketa hrane za ugrožene Nišlije, 1000 vakcina protiv dečije paralize, poklone za novorođene bebe i njihove majke u Niškom porodilištu i u završnoj je fazi realizacije projekta podrške javnom sektoru u Nišu kroz jačanje njihovih ICT kapaciteta donacijom od 50 laptop računara. U dosadašnjem radu, posebno ističemo saradnju sa Kliničkim centrom Niš, gde na godišnjem nivou realizujemo nekoliko programa. Ono što smo na zajedničkom sastanku identifikovali, jeste problem nedostatka transportnog inkubatora (ambulantnim kolima) jer Klinički centar trenutno raspolaže sa jednim, a imajući u vidu obim poslova i reon jugoistočne Srbije koji pokriva svojim uslugama, neophodan je bar još jedan. U cilju nabavke transportnog inkubatora, a uz podršku Grada Niša, Kliničkog centra Niš, Kancelarije za mlade grada Niša, Aerodroma Niš, kao i brojnih partnera iz privrednog sektora organizujemo humanitarnu kampanju Pobedi vreme! za prikupljanje neophodnih sredstava. Prva aktivnost u okviru kampanje bio je humanitarni koncert Lene Kovačević, koji je održan u Domu vojske u Nišu, 22. septembra od 20.00 časova. Tom prilikom, prisustvovalo je više od 900 Nišlija, a prikupljena su sredstva u iznosu od 979.519,00 dinara. Prema trenutnoj ceni, za nabavku inkubatora potrebno je izdvojiti 1.500.000,00 dinara, odnosno, kako bi uspešno realizovali ovu humanitarnu kampanju, neophodnio je prikupiti još 520.481,00 dinara (4350,00€). Realizacija ove donacije je izuzetno važna, jer statistika pokazuje da je na 100 beba u Kliničkom centru Niš jednoj potreban prevoz na dalji medicinski tretman, a u situaciji kada je za dve bebe potreban prevoz, jedna mora da čeka inkubator, što nekada može da ima drastične posledice. Ovim putem Vam se obraćamo sa molbom da, imajući u vidu human cilj i njegov značaj, podržite ovu humanitarnu akciju novčanom donacijom u skladu sa mogućnostima. Instrukcije za realizaciju donacije se nalaze u prilogu.“